Skilsmisse og deling af bo – procedure for bodeling

Når et par skilles, separeres eller ved samlivsophør, ophører formuefællesskabet – det kræver typisk bodeling. Alt fællesbo (også kaldet sameje) skal som udgangspunkt deles efter de formueforhold, der er aftalt i det pågældende forhold. Disse formuleres typisk i en ægtepagt, som altså er udgangspunktet for bodelingen. Er der ikke oprettet en ægtepagt, tages der udgangspunkt i, at boet skal deles lige, da man så har fælleseje.I et papirløst forhold, har man dog mulighed for særeje, og bodelingen vil omhandle det pågældende fælleseje, der ikke kan udtages til den ene part. Udover aktiver behandles også forhold omkring eventuelle børn i bodelingen. Det er typisk omkring samvær, forældremyndighed, børnebidrag og bopæl.

I dette indlæg kan du læse meget mere om den typiske proces, der udgør forløbet i forbindelse med en bodelingssag.

Sådan forløber bodeling typisk

Proceduren omkring bodeling er ganske klar, og den tager udgangspunkt i en klarlæggelse af forløbet samt en grundig opgørelse over aktiver, der indgår i fællesboet. Forløbet er typisk således:

1. Indledende møde
2. Opgørelse af fællesboet
3. Udarbejdelse af bodelingsoverenskomst
4. Evt. forhandling med modparten eller dennes repræsentant

Konflikt og uenighed er ikke usete i forbindelse med bodeling. Hvis der ikke kan opnås enighed om delingen af parrets fællesbo, fortsætter proceduren som følger:

5. Anmodning sendes til skifteretten om hjælp til deling af fællesboet
6. Møde i skifteretten
7. Evt. udlevering af boet til bobehandler*
8. Indledende møde hos bobehandleren
9. Div. korrespondance med bobehandleren foregår efterfølgende via mail, indtil endelig opgørelse modtages

*En bobehandler er en advokat, der udpeges af skifteretten til den specifikke opgave. Bobehandleren vil have mere indflydelse, hvis parterne er meget uenige.

Vi stiller gerne vores ekspertise til rådighed

Har du brug for professionel rådgivning og hjælp i forbindelse med bodeling, er du velkommen til at kontakte os på telefon 70 87 11 71. Vi har hjemme i Greve nær København. Vil du læse endnu mere om bodeling, kan du klikke her for at besøge vores side med mere information.

VM Juridisk Rådgivning ApS

Korskildelund 6
2670 Greve

CVR.: 39852233
Mail: vm@juridiskraadgivning.dk
Tlf.: +45 42366561

Dokumenter med personfølsomme oplysninger kan sendes til os via filboks.dk

Cookie- og persondatapolitik

×
Ring op
Kontakt mig
Menu